Čakre

Čakre - energijska središča

V energijskem telesu so čakre predstavljene kot tako imenovana subtilna energijska središča, ki zajemajo izkušnje različnih področij življenja. Beseda čakra pomeni kolo, ki vrtinčasto pošilja energijo iz nižje na višjo raven zavesti. Beseda čakra izvira iz indijskega sanskrta in pomeni kolo. Stanje uravnoteženosti življenjske energije in dobrega počutja se opredeljuje kot tisto, v katerem so vse čakre odprte, energijsko pretočne, ko se energija prosto pretaka od spodnjih centrov navzgor. V praksi poznamo sedem osnovnih čaker.

Korenska čakra in življenjska energija

Korenska čakra je temelj energijskega delovanja. Ravnovesje čaker vzdržujemo z umirjenimi mislimi in prijetnimi občutji. Na ta način ustvarjamo pretok energije po telesu. Ko dlje doživljamo stres, strah ali skrbi, se čakre temu primerno prepojijo s težko energijo in se skrčijo. Energijski pretok se občutno zmanjša in notranja moč upada. Fizično lahko nastopi utrujenost. Ko so čakre odprte in v stanju ravnovesja je hkrati odprt pretok življenjske energije in notranje harmonije.

Izvajanje tehnike

Uravnoteženje energije dosežemo, ko so vse čakre odprte in se življenjska energija prosto pretaka.  S tehniko energijskega polnjenja z življenjsko energijo delovanje čaker uravnotežimo. Vzpostavi se dobro počutje, um in čustva se umirijo in spet smo jasnih misli. Tehnika je primerna za vse starostne skupine.

Podobne storitve

Energijska samopomoč
Energijski tretma
Refleksoterapija & Metamorfna tehnika
Energijske vaje

Stres