Energijske vaje

Živimo v dinamičnem času. Človek hiti iz enega opravka k drugemu. In ni naključje, da so zadovoljni, sproščeni in radostni ljudje zdravi in močni. Energijske vaje za dvig življenjske energije so eden od načinov, da energijsko porabo obrnemo v plus.

Življenjska energija

Življenjska energija je po tradicionalnih praksah opisana kot sila, ki kroži v telesu, naravi in kozmosu. Rastlinskemu, živalskemu svetu in človeku omogoča načelo življenja. Obstaja v vsem, kar vidimo s fizičnimi očmi, in v nevidnih snoveh. Nekateri izvori življenjske energije so: sonce, hrana, dihanje, pozitivne misli in čustva.

V zgodovini človeštva pa vse do danes so mnoge kulture raziskovale esenco življenjske energije. Razlaga in poimenovanje te se je ohranila v različnih kulturah. V Indiji njeno esenco poimenujejo prana, na Japonskem ki, kitajskem či. Življenjska energija, ki se nahaja globoko v Zemlji je nizke frekvence in je osnovna energija za naše fizično telo in energijska telesa. V naše telo vstopa skozi stopala in se od tam razširi po vsem telesu. Ko smo napolnjeni z življenjsko energijo imamo občutek ozemljenosti, notranjega miru in dobro se počutimo.

Energijske vaje

Dinamični življenjski dogodki potekajo dostikrat hitro, v naglici in spotoma. Kadar nam primanjkuje življenjske energije, smo pogosto utrujeni. Čez dan porabljamo energijo za različne dnevne dejavnosti. V večernem čas počitka naj bi se energija obnavljala. Za ohranjanje življenjske energije je za začetek treba okrepiti in aktivirati delovanje prve čakre. Aktiviramo ga lahko tudi s preprostimi energijskimi vajami. Energijske vaje za dovajanje življenjske energije so preproste telesne vaje, ki jih osvojimo v kratkem času. Za izvajanje vaj ne potrebujemo nobenega predhodnega predznanja. Potrebna je želja po izboljšanju in volja za delovanje.

Podobne storitve

Energijska samopomoč
Energijski tretma
Refleksoterapija & Metamorfna tehnika
Čakre

Stres