Energetska samopomoč

Človeško telo je živo in njegovo naravno stanje je stanje ravnovesja. Takrat so energetski centri odprti, neblokirani, energetsko pretočni in uravnoteženi, življenjska energija pa se brez zastojev pretaka po energetskih kanalih. Žal pa je telo sodobnega človeka vse prej kot v ravnovesju, kar je prvi in najpogostejši vzrok bolezenskih in splošno življenjskih težav.

Energetska samopomočAvtor: SXC

Človeški energetski sistem je sestavljen iz različnih vrst energij. Telesne in subtilne. Slednjo predstavljajo miselna, čustvena in eterična  raven. Energetska samopomoč se ukvarja s človeškim energetskim sistemom in njegovim delovanjem. Pri klientu se osredotoča na aktivno razreševanje vzroka za nastalo neravnovesje oz. primanjkljaj energije v fizičnem telesu, na ta način pa se energetski pretok osvobodi in odprejo se možnosti za spremembo na zdravstvenem, psihofizičnem ali kateremkoli drugem področju življenja.

Prvi energijski center – prva čakra, je osnova našega energijskega polja. Je glavni vir življenjske energije ter gibalo in oskrbovalka za vse ostale energijske centre. Njena osnovna naloga je neprekinjeno zajemanje nevtralne življenjske energije iz zemlje, oskrbovanje in vzdrževanje telesnega zdravja in vitalnosti.

Kaj je življenjska energija?

Vse je sestavljeno iz energije. Človek, narava, molekule, organi, misli in tudi emocije. Življenjska energija je vsepovsod okoli nas in potrebna je vsakomur.

Je nevtralna energija nizke frekvence, vroča in močna, ki jo črpamo iz središča zemlje. Za življenje in delovanje je potrebna prav vsem živim bitjem. Da je človek v čim boljši psihofizični kondiciji, je priporočljivo, da je energetsko poln in da se življenjska energija brez zastojev pretaka po energetskih kanalih.

Za doseganje harmonije med umom, telesom in dušo si moramo prizadevati ves čas

Življenje je tu in zdaj

Kakšni so znaki pomanjkanja energije?

Znaki pomanjkanja energije se kažejo v porušenem telesnem zdravju, kar zajema prav vse vrste bolezni, od najblažjih do kroničnih stanj. Znak je tudi šibak imunski sistem, torej pogoste okužbe in različne alergije.

Če energije primanjkuje, se pri človeku pojavi občutek stalne fizične utrujenosti, občutek dolgotrajnega stresa, pretirane skrbi in tesnoba, slaba koncentracija, pomanjkanje ustvarjalnosti, pesimizem, nesposobnost postaviti se zase, službene težave ipd.

Energetska samopomoč
Avtor: SXC

Energetski terapevt kot prevodnik energij

Energetski terapevt posreduje klientu teoretično in praktično znanje. Nudi mu podporo, da se sam usposobi za prepoznavanje svojega energetskega delovanja, vzrokov pomanjkanja energije, razlogov za nastajanje motenj ali bolezni v telesu, sposobnost spreminjanja slabih življenjskih navad itd.

Klient si na ta način ustvarja možnost samopomoči. Tako se v okviru lastnega optimuma nauči, kako postati samostojen in neodvisen pri doseganju vseh življenjskih ciljev. Terapevt pri svojem delu uporablja nevtralno zemeljsko energijo imenovano Matrix.

Postopki in tehnike v energetski samopomoči niso kontraindiktivni nobeni veji zdravljenja.

Kaj so energetske vaje?

Energijske vaje so preproste telesne vaje, ki so namenjene aktivnemu dovajanju, polnjenju, okrepitvi in obnovitvi življenjske energije v telesu. Primerne so za vse starostne skupine, od 13. leta naprej.

Po izvajanju vaj se občutno izboljša psihofizično počutje, človek ima več življenjske energije, nastali toksini se izločijo iz telesa, poveča se vsakodnevna storilnost, človek pa nenazadnje dobi tudi večji občutek notranjega miru in stabilnosti.

Človek z omenjenimi vajami proaktivno dela za svojo svetlejšo prihodnost.


Vas zanima več? Pišite nam.