Refleksoterapija

Refleksoterapija je oblika masaže, kjer s pritiskanjem in masiranjem refleksnih področij na stopalih ali dlaneh vplivamo na sproščanje in ravnovesje celotnega telesa. Je uporabna metoda pri raznih boleznih, bolečinah in težavah s stopali ali dlanmi.

Kaj je refleksoterapija?

Refleksoterapija vzpodbudi delovanje krvnega obtoka in endokrinega sistema. Je naravna tehnika in obravnava človeka celostno. Samozdravilni proces se bo z obravnavo na naraven način sprožil v klientovem organizmu.

Učinkovitost in delovanje

Vsaka manifestirana težava v telesu nosi tudi svoje sporočilo. Vsako vnešeno neravnovesje v telo kot so stres, dolgotrajne skrbi ali žalost sprožijo motnje v kroženju energije. Refleksoterapija deluje na principu, da so refleksne cone na stopalu povezane s posamičnimi organi in organskimi sistemi v telesu.

Če je cona organa na stopalu boleča, se ta bolečina odzove tudi v telesu klienta. Z obdelavo tovrstnih con terapevt sprosti energetski pretok in na naraven način se vzpostavi pretočnost in harmonija telesa.

Primerna je za otroke, mladostnike in starejše ljudi. Pomaga predvsem pri prebavnih in menstrualnih motnjah, težavah z neplodnostjo, pri stresu ali glavobolu...

Refleksoterapija je eden od načinov, da si prisluhnemo od znotraj.

Človeški organizem teži k notranjem ravnovesju

Metamorfna
tehnika

Refleksna masaža stopal, metamorfna tehnika. SXC
Avtor: SXC

Beseda metamorfoza pomeni preobrazbo, spremembo. Metamorfna tehnika je tako preprosta in učinkovita tehnika samozdravljenja notranje preobrazbe in osebnega razvoja.

Uporablja se za osvoboditev travm in strahov, za nemirne in hiperaktivne otroke, za boljšo koncentracijo, za plašne in utrujene otroke, za manj napet odnos med člani družine ter za bolj sprejemljiv odnos do samega sebe.

Obdelava
čaker

Refleksna masaža stopal, obdelava čaker. SXC
Avtor: SXC

Za ravnovesje v življenju je potrebno ustvariti tudi ravnovesje na energetskem nivoju. S pomočjo obdelave čaker vzpostavimo harmonijo energetskih teles in duha.

Ta tehnika se uporablja za uravnoteženje energetskega delovanja, kar izboljša splošno počutje in sproži mehanizme samozdravljenja na podlagi obdelave celotnega stopala ali dlani.

Protibolečinska
tehnika

Refleksna masaža stopal, protibolečinska tehnika. SXC
Avtor: SXC

Protibolečinska tehnika je del refleksne masaže stopal in je tehnika, pri kateri s stimuliranjem nevroloških točk sprožimo v telesu mehanizem, ki deluje protibolečinsko, kar pomeni, da se odpravi gibalno in funkcionalno motnjo, ki jo je povzročila moteča bolečina.

Uporablja se pri težavah z očmi, zobmi in hrbtenico, odpravlja bolečine zaradi teniškega komolca ali dela z računalniško miško, napačne drže itd.