Čakre

OŽIVIMO MOČ SVOJIH ČAKER

Težko izrazite svoje želje in čustva?
Se počutite brez volje in to brez posebnega razloga?
Čutite da ste popolno nasprotje usklajene energije?

Čakre – energijska središča

Pomen besede čakra izvira iz indijskega sanskrta in pomeni kolo. Čakre so energetska središča skozi katere do organov in preko živčnega sistema teče vitalna življenjska energija. Ko je čakra odprta in pretočna takrat se življenska energija prosto pretaka. Človek pa občuti dobro počutje. V primeru, da je čakra nepretočna takrat presnavlja življenjsko energijo le delno.

Ko je čakra odprta, neblokirana in pretočna se življenska energija prosto pretaka po tem področju in človek je vitalenega zdravja in dobrega počutja.

Korenska čakra temelj dobrega počutja

Korenska čakra je temelj energetskega delovanja. Ravnovesje čaker vzdržujemo z umirjenimi mislimi in prijetnimi občutji. Na ta način si ustvarjamo pretok energije po celem telesu. Ko razmišljamo s strahom, nas skrbi in smo v stresu, takrat se čakre temu primerno prepojijo s težko energijo in se skrčijo. Energijski pretok se občutno zmanjša in notranja moč upada. Fizično se počutimo brezvoljno in utrujeni. Ko so čakre v stanju ravnovesja je odprt pretok življenske energije, novim zamislim in harmoničnosti.

Izvajanje tehnike

Uravnoteženje energije dosežemo, ko vse čakre odprte in se energija prosto pretaka.  S tehniko energetskega polnjenja z življenjsko energijo delovanje čaker uravnotežimo. Vzpostavimo si dobro počutje, um in čustva se umirijo in počutimo se jasnih misli. Dvigne se notranja moč ter zviša se koncentracija misli. Tehnika je primerna za vse starostne skupine.